Klimaat Andalusië

Klimaat Andalusie: In Andalusië heerst een mediterraan klimaat. Droge zomers en zachte winters. Binnen Andalusië heerst echter veel verscheidenheid, van de uitgebreide kusten tot de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Het is mogelijk om op één en dezelfde dag s ’morgens te gaan skiën in de Sierra Nevada en ’s middags te gaan zwemmen en zonnen aan de Middellandse Zee.

De kuststreken hebben meestal een aangenaam klimaat, getemperd door de zee. Het binnenland kan dan weeral bijzonder heet worden. Sevilla is wat dat betreft berucht, 40° en meer in de zomer is er geen uitzondering. In Andalusië ligt eveneens de droogste plek op het Europese vasteland (Cabo de Gata) waar 117mm gemiddelde neerslag per jaar valt. In Almeria vind je trouwens de enige echte woestijn in Europa nl. de Tabernas woestijn.

Gemiddelde temperatuur per jaar bedraagt méér dan 16°c. Januari is de koudste maand en juli en augustus de warmste met gemiddelde temperaturen van 28,5°c.

Andalusië | Klimaat

Torrox klimaat (Malaga)

Naar Spaanse begrippen zijn de winters eerder fris. Vooral s’ochtends en s’nachts kan een warme trui van pas komen. Je zit op een redelijke hoogte en als de zon achter de bergen verdwijnt kan de temperatuur snel dalen. Overdag blijven de temperaturen aangenaam maar is geringe neerslag niet uitzonderlijk. De zomers daarentegen zijn s’nachts aangenaam en soms drukkend in de topmaanden. Overdag is een goede zonnecrème geen overbodige luxe daar de temperaturen vaak de 40° halen.