Nerja

Nerja is een stad op zo’n 18 km van Torrox en heeft een oppervlakte van 85 km² waar zo’n 21.000 inwoners op zijn gevestigd.  De stad ligt op ca. 50 km van Malaga en is een oostelijke uitloper van de Costa del Sol waar je 16 km aan zandstranden vindt.  Watersport en toerisme zijn de belangrijkste bron van inkomsten voor Nerja.

In het centrum van Nerja heb je vele winkelstraten met restaurants, bars en diverse souvenirwinkeltjes.

De bekendste toeristische bezienswaardigheid van Nerja is de Balcón de Europa (promenade boven een klif) echter beschikt deze stad over een veel oudere en archeologisch bijzonder waardevolle troef; de Cueva de Nerja met zijn druipsteengrotten.  Deze archeologische vondsten die 20.000 jaar oud zijn kun je elke dag bezoeken van 10-14u en van 16-18u30.  De inkom bedraagt voor volwassenen € 9 en kinderen onder de 6 jaar mogen gratis binnen.  Tijdens de zomermaanden worden hier regelmatig concerten gehouden. Een aanrader!

Paëlla Ayo

Wil je lekkere paëlla eten met een glaasje “Tinto de Verano” ?  Ga dan naar Playa Burriana, naar het restaurant van Ayo (El chiringuito de Ayo).  Met wat geluk tref je er de eigenaar aan achter zijn reuze paëlla pan.  Hij was één van de ontdekkers van de Cuevas de Nerja tijdens de 1e expeditie en een gekende weldoener (zo gaat het gerucht dat hij ook de witte verf voor de huizen van Frigiliana voorziet) en politiek actieveling (Partido Popular).  Wat er ook van zij… zijn paëlla is écht één van de lekkerste én je mag blijven eten zoveel je wil voor slechts € 6 per persoon!  Net door zijn succes is het soms moeilijk plaats te vinden. Tip : ga eten na 14u.

ONS VAKANTIEHUIS ONTDEKKEN?