Frigiliana

Frigiliana is een dorp van 41 km² met zo’n 3.000 inwoners.  Het is een idyllisch en typisch Andalusisch dorp ten noorden van Nerja.  Eind de jaren negentig is Frigiliana meermaals uitgeroepen tot mooiste dorpje van Spanje.

Elke zomer wordt hier een bloemenfeest georganiseerd.  Naast de vele souvenirwinkeltjes vind je er restaurants, cafés en bars.  Je moet zeker eens de bar met eigen gebakken taarten proberen (klein straatje links van de kerk).  De Nederlandse uitbaatster is een kei in taarten bakken.  Citroentaart, speculoos, kaas of worteltaart, maakt niet uit, allemaal even lekker !

In Frigiliana vind je eveneens een archeologisch museum.  De kerk en vele idyllische straatjes zijn een daguitstap waard.  Ben je vroeg dan kun je je dag afronden met een voettocht naar El Acebuchal op 6 km van Frigiliana (bergachtig).

Leuke tip !

Ten oosten van Frigiliana heb je ook de mogelijkheid om er een wandeling van ca. 3 uur (per traject) te maken in de bedding van een rivier tot aan de waterval (goed schoeisel dat tegen water kan en een zwempak voorzien).  Neem de Av. de Pescia tot aan het rondpunt en dan de Calle Julio Romero tot aan de Av. Constitution (2-300 meter). Draai links in de Calle Mirto.  Neem de kleine onverharde weg net na de poort voorbij de markt en volg deze weg verder (onder de straat, kijk uit voor het oude huis in de rotswand wanneer je onder de straat door wandelt). Bekijk de video!

ONS VAKANTIEHUIS ONTDEKKEN?