Geografie Andalusië

De Geografie van Andalusie wordt gevormd door de Andalusische regio dat het ontmoetingspunt is van 2 continenten, Afrika en Europa, evenals 2 Oceanen nl. de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

Andalusië valt in 3 grote stukken te verdelen :

  • Sierra Nevada (met de berg Mulhacén 3.482m als grootste piek)
  • Sierra Morena
  • Vallei van de Guadalquivir met zijn beschermde moerasgebied “Marismas del Guadalquivir” (delta)

Qua stranden vindt men aan de westkust van Andalusië de Costa de la Luz de Huelva en de Costa de la Luz de Cádiz, ten oosten van Gibraltar de Costa del Sol tot aan Motril waar uiteindelijk de Costa Tropical en de Costa de Almeria tot aan de oostgrens van Andalusië lopen.

Andalusië | Vakantiehuis in Andalusië
Vakantiehuis in Andalusië | Torrox

Costa del Sol

De Costa del Sol staat voor “zonnekust” en beslaat zo’n 300 km lange strook aan de Middellandse Zee, de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië tussen Gibraltar en Ameria. Belangrijkste stad aan de kust en tevens scheiding tussen het toeristisch populaire westelijke deel met de badplaatsen Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva en Estepona en het oostelijk deel met de plaatsen Torre del Mar, Vélez-Malaga, Torrox Costa, Nerja en Almunecar.

Torrox

Casa Nikita ligt op een onverharde weg op de Monte Alegre (gps-coördinaten : 36.784903,-3.971708) op het grondgebied van Torrox. Torrox (uitgesproken : “Torro”) strekt zich uit over 50km² en bestaat uit 3 delen: Torrox pueblo (stad), Torrox Costa, Torrox Campo en ligt aan de Costa del Sol in de provincie Malaga.

Malaga stad ligt op zijn beurt in Andalusië (Spaans : Andalucia), één van de 17 autonome regio’s van Spanje met nagenoeg 8,5 miljoen inwoners en met hoofdstad Sevilla.

Torrox | Andalusië | Axarquia