El Acebuchal

El Acebuchal is een spookdorp dat in de bergen van Tejeda en Almijara nationaal park ligt.  Het dorp werd in 1949 door Franco ontruimd om er de Guardia Civil logies te geven en de mogelijkheid te bieden om te jagen op de guerillastrijders die zich tegen het regime keerden en verschansten in het uitgestrekte natuurpark.

Het dorp is door Antonio “El Zumbo” heropgebouwd met eigen middelen.  Het 1e huis was af in 1998 en het ganse project nam 7 jaar in beslag.  Het is vandaag een geliefkoosde plaats voor schilders en andere kunstenaars die aan de drukte willen ontsnappen.

Je geraakt er met een wagen maar je moet rekening houden met de bij wijlen slechte staat van de onverharde weg.  Kom je via Torrox/Compéta naar El Acebuchal dan moet je met de wagen door een rivierbedding rijden.  Heb je hoogtevrees ?  Dan moet je in elk geval niet via Torrox naar El Acebuchal.  Neem de wandeltocht vanaf Frigiliana (6 km) of de wagen (weg is korter en minder ruw).  In beide gevallen is de weg naar  El Acebuchal bijzonder slecht aangeduid.  Wellicht rij je een paar keer verkeerd, informeer je dus goed op voorhand of voorzie de nodige kaarten en/of gps (coördinaten : 36.817546,-3.924866).

El Acebuchal bezit geen winkels enkel een bar met eet- en drinkmogelijkheid (uitgebaat door “El Zumbo”).  Ben je een fijnproever ?  Neem dan zeker het plaatselijke brood en hun aperitiefwijn mee.

ONS VAKANTIEHUIS ONTDEKKEN?