Bezienswaardigheden Andalusië, Axarquia en Costa del Sol

De bezienswaardigheden Andalusie Axarquia en Costa del Sol vind je terug op onderstaande kaart die je in een eerste kennismaking, tijdens een week, 2-wekelijks of langer verblijf kunt bezoeken.

Andalusië | Malaga | Haven

Andalusie

Andalusie is één van de 17 Spaanse regio’s en is gelegen waar de Middellandse Zee de Atlantische Oceaan ontmoet. Andalusie meet van west naar oost zo’n 550 kilometer en van noord naar zuid zo’n 90 tot 250 km. In totaal zo’n 87.000 km of bijna zo groot als Portugal maar slechts 17% van het Spaanse vasteland. De Mediterranese kustlijn telt zo’n 460 km en omvat de Costa del Sol, de Costa Tropical en de Costa de Almeria. De Atlantische kustlijn met de Costa de la Luz meet zo’n 240 km en beide ontmoeten elkaar aan de straat van Gibraltar in Tarifa op slechts 15 km van Afrika. Andalusie bestaat uit de provincies Malaga, Cadiz, Huelva, Sevilla, Cordoba, Jaen, Almeria en Granada. In Andalusie zijn er verder nog 62 Comarcas of arrondissementen/districten (waaronder Axarquia).

Axarquia

Axarquia is één van de 7 “comarcas de Andalucia” van de provincie Malaga, een beetje vergelijkbaar met onze arrondissementen (district). In de provincie Malaga vind je de Comarca van Axarquia, Malaga, Antequera, Guadalhorce, Ronda en de Costa Occidental. Axarquia is verder in Europa vooral gekend omwille van zijn goede klimaat en wordt zelfs omschreven als het “beste klimaat van Europa”. De naam is afkomstig van het Arabisch wat zoveel als “het oosten” betekent. Deze oostelijke regio van Malaga is verder minder ontwikkeld als het westen maar weerhoudt al de charme uit het verleden dankzij attractieve havens, stranden, inhammen en spectaculaire zichten.

Andalusië | Klimaat

Costa del Sol

De Costa del Sol geeft zijn naam aan de bijna 300 km lange kustlijn die van Gibraltar tot La Herradura loopt. 3 provincies kunnen de naam claimen : Cadiz, Malaga en Granada. Alle kuststeden tussen Estepona en (het meest bekende) Nerja behoren tot de Costa del Sol. Malaga ligt centraal aan de Costa del Sol met aan het westen de meest ontwikkelde badsteden (Marbella, Estepona, Fuengirola, Torremolinos, Benalmadena) en aan het oosten Torrox, Torre del Mar, Nerja en La Herradura.


Torrox (Andalusië) weergeven op een grotere kaart